7,8/10
- Έτος κυκλοφορίας: 1938
- Είδος: σκρούμπολ κωμωδία
- Χώρα: ΗΠΑ
- Σκηνοθέτης: Χάουαρντ Χοκς
- Πρωταγωνιστές: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ
- Διάρκεια ταινίας: 102′
Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη (Bringing Up Baby), είναι σοφιστικέ κωμωδία παραγωγής 1938, σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς με πρωταγωνιστές τους Κάθριν Χέπμπορν και Κάρι Γκραντ. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από την εταιρία RKO Pictures και τους ηθοποιούς πλαισιώνουν οι Τσαρλς Ραγκλς, Μπάρι Φιτζέραλντ και Μέι Ρόμπσον.
Πλοκή: Ο Ντέιβιντ, ένας σοβαρός παλαιοντολόγος, εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση ενός δεινοσαύρου και να εξασφαλίσει μια σημαντική δωρεά για το μουσείο του. Η ζωή του αναστατώνεται όταν συναντά τη Σούζαν, μια εκκεντρική και απρόβλεπτη κληρονόμο.Η Σούζαν τον μπλέκει σε μια σειρά κωμικοτραγικών περιπετειών, που περιλαμβάνουν τη φροντίδα ενός εξημερωμένου λεοπάρδαλου, του Baby, και μια διαρκώς αυξανόμενη αλυσίδα παρεξηγήσεων. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να διαχειριστούν το χάος που προκαλεί το Baby, η σχέση τους εξελίσσεται από αντιπαλότητα σε αμοιβαία συμπάθεια.Στο τέλος, παρά τις κακοτυχίες και τις τρελές καταστάσεις, ο Ντέιβιντ συνειδητοποιεί ότι έχει ερωτευτεί τη Σούζαν, ενώ εκείνη αποδεικνύεται ότι, παρά τη χαοτική της φύση, φέρνει χαρά και ζωντάνια στη ζωή του.
Περισσότερα
Βασισμένη σε διήγημα της Χέιγκαρ Γουάιλντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Collier’s Weekly», η κλασική σήμερα ταινία «Η γυναίκα και η λεοπάρδαλη», θεωρήθηκε παταγώδης αποτυχία όταν πρωτοπροβλήθηκε το 1938. Η Κάθριν Χέπμπορν που είχε ήδη στο ενεργητικό της μια σειρά από αποτυχημένες ταινίες για την R.K.O, θεωρήθηκε «Box-Office Poison» (δηλητήριο των ταμείων) και έσπασε το συμβόλαιό της με την εταιρία προκειμένου να επιστρέψει στο θέατρο.
Ο σκηνοθέτης Χάουαρντ Χοκς αργότερα δήλωσε ότι η ταινία απέτυχε επειδή πραγματευόταν τη ζωή υπερβολικά εκκεντρικών και εξωπραγματικών χαρακτήρων. Παρόλα αυτά οι κριτικοί αποκάλεσαν την Χέπμπορν που ξεδίπλωσε για πρώτη φορά το κωμικό της ταλέντο, ως την έκπληξη της ταινίας.
Ο Κάρι Γκραντ, ο οποίος σε κάποια σκηνή της ταινίας αναγκάζεται να φορέσει μια γυναικεία ρόμπα, χρησιμοποιεί τη λέξη «γκέι» για να περιγράψει την κατάστασή του. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η λέξη «γκέι», της οποίας η κανονική σημασία είναι «εύθυμος», χρησιμοποιήθηκε σε χολιγουντιανή ταινία για να περιγράψει ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις.
Με την πάροδο του χρόνου η ταινία έλαβε τεράστια φήμη και πλέον θεωρείται μια από τις καλύτερες σοφιστικέ κομεντί όλων των εποχών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την περιέλαβε στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες κατατάσσοντάς την στην 97η θέση, ενώ στη λίστα με τις 25 καλύτερες κωμωδίες κατατάχθηκε στην 14η θέση.
Πηγή : monopoli.gr
Δείτε ολόκληρη την ταινία παρακάτω
Δείτε το trailer παρακάτω
Πηγή εικόνας εξωφύλλου: classiq.me, Athinorama